Olympiáda dětí a mládeže startuje. Florbal zavítá do třech měst

Florbaloví medailisté z ODM 2022 | foto: Český florbal

Poslední týden před prázdninami patří Olympiádě dětí a mládeže (ODM), kterou v tomto roce hostí Jihočeský kraj. Jedním z dvaceti sportů, který má na velkém turnaji své zastoupení, je i florbal. První duely budou na programu již v pondělí ráno.


Turnaj dívek se odehraje v českobudějovické Budvar aréně, chlapecké duely budou hostit sportovní haly v Soběslavi a Chýnově. Vítězství v dívčí kategorii obhajují poslední hostitelky z Olomouckého kraje. Mezi chlapci bude chtít znovu na nejvyšší příčku zaútočit Středočeský kraj.

Program florbalového turnaje na ODM začne v pondělí v 9.00. V chlapecké i dívčí části jej otevřou souboje Středočeského kraje s Královéhradeckým a hlavního města Prahy s výběrem Pardubického kraje. Pondělní a úterní den bude patřit zápasům v základních skupinách. Ve středu přijdou na řadu zápasy o umístění, ve čtvrtek se v Budvar aréně odehrají souboje o medaile.

Celou olympiádu dětí a mládeže můžete sledovat na oficiálních kanálech Olympiády dětí a mládeže a Českého olympijského týmu. Obsah nabídneme také na našich sociálních sítích a podstránce odm.ceskyflorbal.cz. Na Czech Team TV najdete živé vysílání. Vybrané sportovní disciplíny včetně florbalu se objeví také ve vysílání České televize. 

Florbal patří standardně k nejpočetněji zastoupeným disciplínám na turnaji. Pravidelně se jí účastní zhruba čtyři stovky mladých florbalistek a florbalistů, kteří tvoří součást celkem 3395 mladých sportovců a sportovkyň napříč dvacítkou sportů a 78 disciplín, kteří jsou součástí mládežnické olympiády. V neděli nechyběl zahajovací ceremoniál, i vyhlášení pak probíhá na jednom pódiu se všemi olympijskými poctami.

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se