Celostátní soutěže znají los. Extraligovou premiéru v Dobrušce obstará Olomouc

Buly (ilustrační foto) | foto: Martin Flousek/Český florbal

V průběhu neděle proběhl los celostátních soutěží mužů, žen a mládeže. Níže naleznete kompletní seznam a odkazy na rozpisy jednotlivých soutěží.


Úvodní kolo nejvyšší ženské ligy se odehraje o víkendu 14. – 15. září, v extralize se představí celkem jedenáct celků. Nováčkem je Dobruška, která nahradila sestupující Znojmo. V prvním kole jí ale čeká volno, poprvé půjdou Východočešky do akce až během dalšího víkendu, kdy doma přivítají Olomouc.

Hned v prvním kole se můžeme navíc těšit na parádní bitvu, dojde totiž na reprízu sedmizápasové semifinálové bitvy mezi Tatranem a Chodovem. Pro změnu na čtvrtfinálovou sérii naváží v úvodním kole obhájkyně titulu z Vítkovic a Bulldogs Brno, Olomouc čeká souboj s FBC Ostrava, Bohemians narazí na Židenice a na Liberec bude čekat domácí souboj s Třincem. První repríza BigBoard Superfinále se odehraje ve čtvrtém kole.

Los 1. kola ČEZ Extraligy

BOHEMSCA FBS Olomouc – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Logisteed Tatran Střešovice – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
FbŠ Bohemians – K1 Florbal Židenice
Grazy girls FBC Liberec – FBC Intevo Třinec
1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
FBC Dobruška – volno

Svůj jízdní řád poznala také 1. liga mužů, u které je ve hře varianta zakončení formou jediného zápasu v rámci superfinále či jako doposud finálovou sérií. V soutěži došlo k řadě změn, do elitních soutěží se vrací bývalý vicemistr superligy Torpedo Havířov, druhou nejvyšší ligu si zahraje také Náchod, Kopřivnice a Slavia Plzeň. V lize nakonec zůstává i Orka.

Změny se děly také v první lize žen, ze soutěže zmizel celek Black Angels, který už dříve avizoval kompletní přesun ženské složky pod značku Prague Tigers. Místo ve skupině západ zaujaly florbalistky Florbalové akademie České Budějovice. Na východě nepokračují poslední Dačice, přihlášku do druhé nejvyšší ligy nepodaly ani hráčky Hattricku. V Brně ale 1. liga žen zůstane, hrát ji budou Gullivers, vrací se navíc florbalistky ze Rtyně v Podkrkonoší. 

Premiéra v Národní lize bude čekat na říčanské Draky, po dlouhých letech se do třetí nejvyšší ligy vrací také Litomyšl, návrat slaví také pražští Wizards. Všechny tři týmy jsou ve skupině západ, kam byli zařazeni také hráči Black Angels. Na východě nově přibyla Olomouc, ze západní skupiny se přesunuly týmy Blanska a TROOPERS. 

Rozlosování dalších CE soutěží mužů a žen
Rozlosování mládežnických soutěží
Pohár ČF

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se