Olympiáda dětí a mládeže má za sebou první den. Jaký byl jeho průběh?

ODM 2024, zápas dívek v Budvar aréně | foto: Veronika Fiedlerová/Český florbal

V Jihočeském kraji začala Olympiáda dětí a mládeže (ODM). V chlapeckém pavouku je několik týmů bez porážky, žádný ale není díky remízám stoprocentní. To mezi dívkami zatím bez ztráty jediného bodu kráčí olympiádou kraje Liberecký a Moravskoslezský, bez porážky jsou i Středočešky, které ale zapsaly remízu s domácím výběrem.


První góly patřily Praze, chlapci z Pardubického kraje předvedly obrat

CHLAPCI | O vůbec první zásah chlapeckého turnaje se postaral vinohradský Vítek Engel, který ranou do šibenice dal vedení hlavnímu městu, to ale nakonec duel s hráči z Pardubického kraje nezvládlo. Mladí Východočeši si po nerozhodném prvním poločase přichystali bravurní finiš a třemi trefami rozhodli o svém úvodním triumfu. Středočeši pak vykročili za obhajobou vysokou výhrou 7:1, kterou režíroval čtyřbodový Šimon Bohuslávek, bratr bývalého juniorského reprezentanta Jakuba Bohuslávka.

DÍVKY | Rovněž v dívčí části patřil první gól Praze. Už po devětatřiceti vteřinách otevřela skóre Mia Šestáková, která tak založila na vysoké vítězství 7:0. Úspěšně zahájila turnaj i brankářka Anna Platilová, která udržela čisté konto. Vychytanou nulou se uvedla také Nikola Kašparová ze Středočeského kraje, která pomohla svému celku k vítězství 4:0 nad výběrem Královéhradeckého kraje, ke kterému si Středočešky pomohly už v prvním desetiminutovém poločase, v němž skórovaly třikrát.

Obhájkyně mají první triumf, Identické výhry Libereckého kraje

DÍVKY | Vítězky posledního ročníku z Olomouckého kraje začaly také úspěšně. Ve svém prvním klání na turnaji si poradily s hráčkami z karlovarského regionu poměrem 4:1. Triumf o tři branky zapsaly také hráčky z Moravskoslezského kraje. Na turnaji domácí Jihočešky pak zvládly úvodní bitvu s Ústeckým krajem. Velmi dramatickou koncovku měl duel mezi Vysočinou a Libereckým krajem, hráčky ze severu Čech rozhodly o výhře 3:2 v poslední minutě díky druhému zásahu Julie Nesměrákové.

CHLAPCI | Stejným výsledkem triumfovali i liberečtí kluci, kteří sice vedli nad Vysočinou 3:0, avšak té se povedlo vývoj zdramatizovat a ještě zabojovat. Vítězství si v prvním klání připsali také florbalisté z Moravskoslezského kraje. Ve skupině B se po úvodním vysokém vítězství Středočechů urodily dvě remízy. Ty zapsaly výběry Olomouckého kraje s Karlovarským a Ústeckého s Jihočeským.

Hladké výhry pro Prahu, kluci z Pardubického kraje pokračují ve vítězném tažení 

DÍVKY | Ve skupině A nadále pokračují se stoprocentním zápisem hráčky Středočeského a Olomouckého kraje. Prvně zmiňovaný kraj rozhodl o vítězství nad krajem Jihomoravským ve druhém poločase, to samé platí i o hráčkách z kraje Olomouckého, jenž ve druhém poločase nasázely do sítě Královéhradeckého kraje tři branky a zvítězily 5:2. Ve druhé skupině poté Praha i Moravskoslezský kraj nedovolily svým soupeřkám se ani jednou prosadit, hlavní město Praha dokonce zapsala dvoucifernou výhru, na které se hattrickem přičinily Viktorie Mašínová s Kateřinou Brabcovou z FbŠ Bohemians. 

CHLAPCI | Skupina A mezi chlapci zatím patří Středočeskému kraji, který jako jediný ve skupině zatím neztratil ani bod, když si poradili i s Jihomoravským krajem. Díky obratu poté slaví první výhru v turnaji kraj Olomoucký, jenž čtyři trefami ve druhém poločas přetlačil Královéhradecký kraj. V Chýnově si poté chuť spravila Praha, po úvodní ztrátě s Pardubickým krajem si poradila vysokým rozdílem se Zlínským krajem. Právě Pardubický kraj zatím pokračuje ve své suverénní jízdě, když uspěl i proti tradičně silnému Moravskoslezskému kraji.

První ztráta pro Středočechy, hráčky z Moravskoslezského kraje stále 100%

CHLAPCI | Karlovarský kraj zapsal na své konto první triumf, v souboji se sousedem z Ústeckého kraje si poradil i díky hattricku Antonína Seidla. Remízou skončila bitva mezi Plzeňským a Libereckým krajem, zasloužil se o ní Tomáš Radosta, který v závěru dvakrát skóroval a stáhl vedení Západočechů. Jižanský souboj si podmanili na poslední ODM bronzoví hráči z Jihomoravského kraje, souboj s domácími skončil jasným triumfem 6:0, úvodní a nakonec vítězný gól si připsal vítěz ankety o Fair Play moment sezony Josef Loučka. Po těsné porážce se zvedla Vysočina, která ve velké bitvě přetlačila Zlínský kraj poměrem 6:5. Druhý vysoký triumf v řadě si zapsala Praha, a to i díky pětibodovému Adamovi Kuchařovi, Středočeši po dvou triumfech poprvé ztratili, když uhráli bod s Olomouckým krajem.

DÍVKY | Ústecké florbalistky zvládly drama se sousedkami z Karlovarského kraje, které stahovaly ztrátu 1:4, ale na vyrovnání jim nezbyly síly. Bez porážky pokračují dále hráčky z Libereckého kraje, které podruhé v řadě zapsaly triumf 2:0, tentokrát nad Západočeškami. Velmi napínavý byl souboj Jihočeského a Jihomoravského kraje, rozhodnutí přišlo za stavu 2:2 Nikola Stejskalová, která svým zásahem přiřkla vítězství hráčkám z Moravy. Jediným gólem Elišky Hotové zdolala Vysočina soupeřky ze Zlínského kraje. Souboj Středočeského kraje s Olomouckým přinesl triumf prvního jmenovaného celku 2:1, o obě branky se postarala Dominika Tumová. Hlavní město Praha nestačilo v souboji neporažených týmů na výběr z Moravskoslezského kraje, který do druhého dne vstoupí bez ztráty.

Vysočina zaskočila Prahu, tři dívčí týmy bez porážky

DÍVKY | První triumf ve skupině A zaznamenaly hráčky z Královéhradeckého kraje, vítězství 6:1 nad karlovarským celkem režírovala hattrickem Victorie Moravcová. Jihomoravanky díky dalším dvěma trefám Nikoly Stejskalové zdolaly Ústečanky. „ Myslím si, že jsme mohly ještě více proměňovat šance. Dnešek nebyl špatný z naší strany, ze začátku jsme byly trochu nervoźní, ale postupně to opadlo a bylo to poznat i na hřišti,“ zhodnotila první hrací den reprezentantka Jihomoravského kraje Ella Endlová. 

První ztrátu si připsaly florbalistky Středočeského kraje, které remizovaly s hostitelkami. Skupinu B zakončily bez ztráty florbalistky z Libereckého kraje, které zapsaly triumf 2:0 nad Zlínským krajem, remízou uzavřely úvodní den hráčky Pardubického a Plzeňského kraje. Na závěr prvního dne si poté Pražanky poradily s výběrem Vysočiny 4:0.

CHLAPCI | Ve skupině A se zatím nedaří Královéhradeckému kraji, který nestačil ani na Karlovarský kraj. Bez porážky naopak kráčí turnajem Jihomoravský kraj, který si poradil s Ústeckým krajem, chuť si po vysoké prohře spravili Jihočeši, tu díky tříbodovému Adamovi Domínovi poradili se Středočechy. Velké překvapení přišlo na závěr prvního dne ve skupině B. Výběr kraje Vysočina si poradil s pražským týmem, při vysokém triumfu 5:1 zazářil třemi body třebíčský Vojtěch Fila. „Mrzí nás prohra s Libercem, ale jinak den hodnotím skvěle, dokázali jsme uhrát cenné vítězství. Měl jsem trošku strach, že se mi nebude dařit, ale jsem rád, že se mi dařilo a pomohl jsem týmu,“ oplýval pozitivními dojmy po cenné výhře právě Fila. 

Ještě předtím si další triumf připsali hráči z libereckého výběru. „Zápas hodnotím kladně, dokázali jsme ho zvládnout. Máme zatím sedm bodů, takže to máme ve svých rukou a jedeme dále," zhodnotil průběh dne zástupce Libereckého kraje Kryštof Vavříček. Poprvé poté ztratili florbalisté z Pardubického kraje, kteří neudrželi dvougólové vedení nad Plzeňským krajem.

ŽIVÉ VYSÍLÁNÍ
Rozpis zápasů

DÍVKY – skupina A

Středočeský kraj – Královéhradecký kraj 4:0
Olomoucký kraj – Karlovarský kraj 4:1
Ústecký kraj – Jihočeský kraj 0:3
Jihomoravský kraj – Středočeský kraj 0:2
Královéhradecký kraj – Olomoucký kraj 2:5
Karlovarský kraj – Ústecký kraj 3:4
Jihomoravský kraj – Jihočeský kraj 3:2 
Středočeský kraj – Olomoucký kraj 2:1 
Královéhradecký kraj – Karlovarský kraj 6:1 
Jihomoravský kraj – Ústecký kraj 3:2
Jihočeský kraj – Středočeský kraj 1:1

DÍVKY – skupina B

Hlavní město Praha – Pardubický kraj 7:0
Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 3:0
Liberecký kraj – kraj Vysočina 3:2
Zlínský kraj – Hlavní město Praha 0:12
Pardubický kraj – Moravskoslezský kraj 0:4
Plzeňský kraj – Liberecký kraj 0:2
Kraj Vysočina – Zlínský kraj 1:0 
Hlavní město Praha – Moravskoslezský kraj 1:3 
Pardubický kraj – Plzeňský kraj 1:1 
Zlínský kraj – Liberecký kraj 0:2
Kraj Vysočina – Hlavní město Praha 0:4

CHLAPCI – skupina A

Středočeský kraj – Královéhradecký kraj 7:1
Olomoucký kraj – Karlovarský kraj 1:1
Ústecký kraj – Jihočeský kraj 1:1
Jihomoravský kraj – Středočeský kraj 2:5
Královéhradecký kraj – Olomoucký kraj 2:5
Karlovarský kraj – Ústecký kraj 6:1 
Jihomoravský kraj – Jihočeský kraj 6:0 
Středočeský kraj – Olomoucký kraj 2:2 
Královéhradecký kraj – Karlovarský kraj 1:2 
Jihomoravský kraj – Ústecký kraj 5:2
Jihočeský kraj – Středočeský kraj 6:2

CHLAPCI – skupina B

Hlavní město Praha – Pardubický kraj 2:5
Moravskoslezský kraj – Plzeňský kraj 4:1
Liberecký kraj – kraj Vysočina 3:2
Zlínský kraj – Hlavní město Praha 1:8
Pardubický kraj – Moravskoslezský kraj 3:0
Plzeňský kraj – Liberecký kraj 3:3
Kraj Vysočina – Zlínský kraj 6:5 
Hlavní město Praha – Moravskoslezský kraj 8:2
Pardubický kraj – Plzeňský kraj 2:2 
Zlínský kraj – Liberecký kraj 1:6
Kraj Vysočina – Hlavní město Praha 5:1

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se