Do Kutné Hory míří také mužská repre! V rámci příprav odehraje modelové utkání proti U23

Česká reprezentace mužů vyhrála kvalifikaci v polském Lochówě | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Ani mužská reprezentace v létě nelení a na konci parného června se vydává na soustředění do Kutné Hory. Tam bude v průběhu 26. až 30. června pod vedením trenéra Jaroslava Berky ladit formu a přípravy k prosincovému mistrovství světa.


Také mužskou reprezentaci čeká v měsíci červnu odjezd do Kutné Hory, kde se v průběhu pěti kalendářních dní odehraje její předposlední soustředění před prosincovým mistrovství světa ve Švédsku. Do Středočeského kraje se vydá dvacet dva hráčů do pole a dva brankáři, chybět však budou původně nominovaní Šimon Stránský a Martin Tokoš, kteří se kempu nezúčastní ze zdravotních důvodů. Naopak své místo na nominační listině získal Jonáš Kreysa, který byl dodatečně donominován. 

"Play-off je vrcholem a touto optikou jsme sledovali i výkonnost jednotlivých hráčů. V tomto ohledu se již snažíme jít poměrně hluboko a vyjma sledování vybraných utkání zohledňujeme i analytická data individuálních výkonů. Chceme co nejvíce porozumět, jaký je konkrétní přínos hráče v rámci utkání a co od něj můžeme či naopak nemůžeme na reprezentační úrovni čekat. S hráči jsme v kontaktu celé léto. Máme v sestavě kluky z české soutěže i ze zahraničí. Tým neustále prochází procesem, s hráči jsou diskutovány detaily přípravy i jejich zdravotní stav. V obou bodech jim pomáháme, aby byli co nejlépe připraveni nejen na reprezentační akce, ale aby byla co nejefektivnější jejich příprava i mimo národní tým," říká k nominaci hlavní trenér Jaroslav Berka, který v uplynulém cyklu dovedl Čechy podruhé v historii do finále mistrovství světa.

Jeho nově poskládaný národní tým se nyní poctivě připravuje na další světový šampionát, který už v prosinci přivítá Švédsko. S ohledem na skvělý výkon mužské reprezentace na minulém mistrovství světa je nyní na Berkův výběr zaměřena velká pozornost a v rámci soustředění v Kutné Hoře tak dojde na intenzivní přípravy. To dosvědčuje nový rámec soustředění, který je oproti těm předchozím trochu odlišný. "Model je trochu jiný, v první části nebude tolik zaměřený na florbal, k němu se dostaneme postupně. Nejprve se zaměříme na věci uvnitř týmu a pojmenování našich klíčových principů fungování v reprezentaci," upřesňuje hlavní lodivod Čechů.

V rámci florbalové přípravy však mužský národní tým čeká zajímavá prověrka, neboť se k němu v průběhu kempu připojí také reprezentace U23, se kterou si muži střihnou modelové utkání. To proběhne v neděli 30. června a zakončí tak letní přípravu reprezentace mužů. Po tomto přípravném duelu hráče čeká Family Day, při kterém se mohou setkat se svými příbuznými a začlenit je tak do dění florbalových příprav na mistrovství světa.

Nominace reprezentace mužů
  • Přípravný kemp, Kutná Hora
  • 26. - 30. 6. 2024

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal MB), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Obránci: Jiří Besta, Lukáš Punčochář, Patrik Suchánek, Filip Zakonov (vš.Florbal MB), Adam Hemerka (SC Classic, Fin.), Milan Meliš (Tatran Střešovice), Ondřej Němeček (Storvreta IBK, Švéd.), Josef Rýpar (Linköping IBK, Švéd.), Marek Zouzal (Sparta Praha).

Útočníci: Marek Beneš, Tomáš Hanák, Matěj Havlas (vš. Tatran Střešovice), Adam Delong, Milan Tomašík (vš. Florbal MB), Filip Forman (FBC Kalmarsund, Švéd.), Martin Gattnar, Matyáš Šindler (oba 1. SC Vítkovice), Matěj Jendrišák (Linköping IBK, Švéd.), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (Storvreta IBK, Švéd.), Jonáš Kreysa (Tatran Střešovice), Matěj Pěnička (EräViikingit, Fin.).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se