Úchvatný vstup Chodova do Poháru mistrů! Kloten porazily o tři góly

Akce v podání chodovských florbalistek | foto: Logisteed Tatran Střešovice

Důležitý krok za postupem udělaly florbalistky Chodova. Do čtvrtfinále Poháru mistrů naskočily doma výhrou 8:5 nad švýcarským Klotenem, který tak nenavázal na svůj úspěch z úvodního ligového kola. Pražanky nepoložil ani brzký inkasovaný gól či ztráta vedení ve druhé části. Skvělým individuálním výkonem zaujala i střelkyně hattricku Lucie Baldreichová.


FATPIPE FLORBAL CHODOV – Kloten-Dietlikon Jets 8:5 (4:2, 1:2, 3:1)

Vstup do utkání vyšel podle představ Jets, jež se ujaly vedení 1:0 po necelé minutě hry. Hráčky z Jižního Města si však tvořily šance a nečinilo jim potíže prověřit brankářku Werzovou. Chodov se tak postupně dostal více do hry a hlavně díky bleskovému hattricku Lucie Baldreichové posléze otočil skóre. 

Náskok 4:2 se ovšem po přestávce začal rozpadat. Švýcarky zamakaly a ve 32. minutě opět platil nerozhodný poměr gólů. Klíčový moment ale přišel zhruba tři minuty před koncem dějství, kdy divoký zápas obohatila pátou chodovskou trefou Markéta Prontekerová. Pražanky tedy byly znovu o krok před soupeřkami.

Chodovu výrazně usnadnila situaci branka, kterou vstřelil 31 sekund po úvodním hvizdu třetí fáze. Díky ní se vedení domácích proměnilo na 6:4, a proto následující gól Jets znamenal „jen” přiblížení se na kontaktní rozdíl.

Branky: 9. Baldreichová, 12. Baldreichová, 14. Baldreichová, 15. Frantíková, 38. Prontekerová, 41. Kovaříková, 51. Havlíčková, 60. Vávrová – 1. Wielandová, 10. Suterová, 26. Metzgerová, 32. Überschlagová, 45. Suterová. Rozhodčí: Patera – Staňková. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Christianová 9 – Werzová 9. MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se