České výběry na šampionátu tři na tři: Do Lahti letí i bývalá reprezentantka

Logo MS 3 na 3 | foto: Český florbal

O nadcházejícím víkendu (11. – 12. května) proběhne v rámci světového šampionátu juniorek ve finském Lahti vůbec první mistrovství světa ve florbale tři na tři. Česká republika na něm bude mít zastoupení v mužském i ženském turnaji.


Týmy pod hlavičkou Czech Floorball Selection byly vybrány ze zájemců, kteří se hlásili přes speciální formulář. V Lahti bude oba výběry čekat základní skupina a následně boj o umístění. Hrát se bude na malém hřišti a podle upravených pravidel.

Velmi zajímavý kádr bude k vidění v ženském turnaji. Jeho se zúčastní hráčky ze Sokola Královské Vinohrady, které působí v 1. lize žen. Český ženský výběr s sebou do Finska vezme i několik výrazných jmen.

V brance se představí velezkušená Daniela Kreisingerová, která dokonce absolvovala jednu herní akci s reprezentací žen, osmnáct let chytala v extralize, má titul s Děkankou a na kontě rok v Classicu, během nějž si zachytala i v Poháru mistryň. Její parťačkou mezi tyčemi bude Karolína Červová, která má na svém kontě také titul v české extralize s Herbadentem.

Ze sedmičky hráček mají téměř všechny florbalistky zkušenosti s nejvyšší tuzemskou soutěží, a to nejen v dresu SKV, ale i jiných celků. V uplynulé sezoně dokráčely hráčky z centra Prahy do čtvrtfinále play-off 1. ligy žen.

V základní skupině na ně nejprve budou čekat hráčky ze Švýcarska, posléze na ně bude čekat Estonsko a hráčkami, které mají na svém kontě zkušenosti z mistrovství světa. Na závěr skupinového boje se český výběr potká s Nizozemskem. Následovat bude pavouk play-off, celý rozpis najdete zde.

Nominace Czech Floorball Selection (ženy)

Brankářky: Daniela Kreisingerová (SKV), Karolína Červová (Bohemians/Prague Tigers).

Hráčky: Nikola Bursová (SKV/Prague Tigers), Anežka Dobisíková, Eliška Hladíková, Ivana Hrušková, Aneta Nigrinová, Kateřina Radostová, Natálie Vesecká (vš. SKV).

V mužském turnaji se představí výběr složený z hráčů, kteří objíždějí letní turnaje pod hlavičkou IBF Chadíci. Ti se několikrát zúčastnili třeba letní série Street Floorball League. Tým dal podle informací z jejich instagramu do kupy Tadeáš Lang, odchovanec Florbalové akademie MB působící momentálně v rezervě Sparty.

Jádro týmu tvoří hráči nejen z divizního boleslavského celku, ale i z dalších týmů jako jsou Sokol Dobříš, FBK Jičín, Kralupy Wolves, SCC Semily a pražských Wizards a céčka Chodova. V sestavě je také Tomáš Martin Matušů, který má na svém kontě i šest duelů v Livesport Superlize, které posbíral v sezoně 2019/20 v dresu FBC Liberec.

V základní skupině narazí český výběr na tým z Nového Zélandu, posléze na Nizozemce a pouť skrze první fázi turnaje zakončí soubojem se západním výběrem Francie. Následovat bude pavouk play-off, celý rozpis turnaje najdete zde.

Nominace Czech Floorball Selection (muži)

Brankáři: Martin Forman (SCC Semily), Marek Juna (Sokol Dobříš).

Hráči: Vojtěch Fíla, Adam Fiřt (oba Florbalová akademie MB), Tadeáš Lang (Sparta B), Tomáš Matušů (FBK Jičín), František Pěkný (Sokol Dobříš), Pavel Procházka (Kralupy Wolves), Michael Svatoš (Wizards Praha), Jakub Tater (Chodov C).

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se