Liberec vytasil posilu, posílí ho mladík se zkušenostmi ze Švédska

Martin Horn v dresu Ústí nad Labem | foto: Florbal Ústí

Liberečtí florbalisté přivedli do svého kádru čerstvou posilu, součástí klubu zpod Ještědu se stal Martin Horn. Florbalista, který strávil uplynulou sezonu v Ústí nad Labem, má za sebou i zkušenosti z mládežnické struktury švédské Storvrety.


Severočeši přišli před startem sezony o své výrazné opory. Jakub Kopecký a Filip Smutný zamířili do švédské SSL, v týmu navíc skončilo několik dlouholetých opor. Kromě importů z mládeže se klub poohlídl také v první lize. Z Ústí nad Labem si vytáhl Horna, kterému patřilo druhé místo v týmové produktivitě v základní části. V týmu se potká s Jakubem Faksou, s nímž právě působil ve Strovretě.

Martin Horn svoje první florbalové krůčky udělal v mateřském Děčíně, kde v roce 2014 začal s florbalem. Postupem let se přesunul právě do Florbal Ústí. Tam se propracoval až do mužského týmu, kde nastupoval v sezonách 2022/23 a 2023/24 v 1. lize mužů. Za dvě sezony odehrál 58 zápasů a nastřádal 57 kanadských bodů. V roce 2021 si v 16 letech věku vyzkoušel i krátké angažmá ve švédské Storvretě, kde se mimo jiné potkal i se svým nynějším spoluhráčem Jakubem Faksou.

"Jsem rád, že si vybral náš tým, protože od prvního momentu na tréninku z něho vyzařuje velké sebevědomí a hlad po bodech a gólech, což velmi kvitujeme a věříme, že dokáže nahradit naše odcházející hráče. Martin je s námi už delší dobu a během letní přípravy se dokázal adaptovat na naše náročné tréninky a superligovou úroveň. Velmi se těším na jeho představení v nové sezoně. Myslím si, že by se mohl zařadit mezi naše klíčové hráče," řekl k nové akvizici hlavní trenér Liberce Petr Kološ.

Horn využil dokončené středoškolské studium k nastartování nové florbalové etapy, kterou spojil s klubem FBC Liberec. "Jelikož budu po střední škole pokračovat dále ve studiu, tak jsem to chtěl zároveň propojit s mou florbalovou kariérou a v tu chvíli přišel Liberec s nabídkou. Byla to pro mě téměř jasná volba, jelikož zde spoustu kluků znám už od mládežnických kategorií a zároveň se mi líbí herní projev týmu. Aktuálně za sebou máme dva měsíce těžké letní přípravy a ze spoluhráčů a trenérů jsem nadšený, všichni jsou zde moc milí, cílevědomí a z týmu cítím velký hlad po úspěchu. Mým cílem bude stát se platným členem týmu a zabojovat o překonání minulé vydařené sezony," řekl po svému přestupu Horn, který bude nosit číslo 95.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.