Vítkovice získaly talentovaného mladíka, Marghold se vrací ze Švédska

Petr Marghold na EFT v Malmö | foto: Per Wiklund

Rytíři z Vítkovic hlásí další novou tvář ve svém kádru. Tým doplnil juniorský reprezentant Petr Marghold, který strávil uplynulé dvě sezony ve švédské Storvretě.


Odchovanec florbalu ve Šternberku zamířil mimo Česko po sezoně 2021/22, v níž si zahrál na střídavý start v dresech Olomouce a Otrokovice juniorskou 1. ligu. Dva ročníky poté působil ve Storvretě, kde v uplynulém roce okusil také mužskou druhou divizi. Ve třinácti kláních zapsal sedmnáct bodů. Stejná čísla (deset branek a sedm asistencí) posbíral v devíti bitvách v juniorské nejvyšší lize. 

V sestavě rytířů bude mít možnost si zahrát v Livesport Superlize. "S Vítkovicemi jsem byl v kontaktu ještě před mým působením ve Švédsku, takže s klubem už mám nějaké zkušenosti. Pro můj další rozvoj se Vítkovice zdají jako ideální působiště," popisuje osmnáctiletý florbalista v oficiální zprávě na webu svého nového zaměstnavatele.

Sám Marghold potvrdil, že o jeho služby měly zájem i jiné oddíly, ve Vítkovicích bude chtít těžit právě i ze zkušeností nasbíraných během působení ve Skandinávii. "Posunulo mě to nejen po florbalové stránce, ale i po životní. Velké plusy jsou samostatnost, zodpovědnost a samozřejmě nový styl florbalu, který mi pomohl se rozvinout ve všech herních aspektech. Švédsko je známé tím, že si zakládají na hře tělem, takže tomu jsem se nemohl vyhnout," vyjmenovává Marghold, který absolvoval obě předchozí reprezentační akce.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se