Vachudová míří do Finska! Draftovala ji tamní EräViikingit. Končí Zezulka

Kateřina Vachudová v zápase ČEZ Extraligy | foto: PSN Tatran Střešovice

Florbalistka extraligového Tatranu Kateřina Vachudová se v další sezoně bude prohánět ve finské nejvyšší soutěži. Po draftu do tamní F-liigy podepsala jednoletou smlouvu s klubem EräViikingit. Velký konec kariéry oznámili Bohemians a Vítkovice upevnily Jakuba Hubálka.


Nová česká tvář v F-liize

Velký přesun se děje na trase Tatran - Helsinky. Do zemí tisíců jezer se přesouvá Kateřina Vachudová, která s tamním klubem EräViikingit podepsala jednoletý kontrakt. Klub o jejím příchodu informoval na svých sociálních sítích.

Tato nadějná dvacetiletá florbalistka se v sezoně stala sedmou nejproduktivnější hráčkou Tatranu v play-off a symbolicky pak byla za své výkony zvolena ze sedmého místa prvního kola draftu do finské F-liigy. Kromě úspěchu ve finském losu se střešovická kanonýrka může radovat také z nominace na kemp ženské reprezentace, která se od konce června začne připravovat na domácí světový šampionát. 

Obrovskou životní i florbalovou příležitost si Kateřina Vachudová ujít nenechala a s klubem už je domluvena na spolupráci. Pomoc by Eře měla zejména k udržení se v elitní finské soutěži, neboť v minulém ročníku tento klub bojoval o udržení v baráži. 

Zezulka ukončil kariéru

Další velký konec hlásí před sezonou 2023/24 pražští klokani, kteří přichází o Vojtěcha Zezulku. Ten se ve svých 33 letech rozhodl ukončit kariéru a florbalové hřiště tak opouští po dlouhých dvaceti jedna letech. 

Jeho florbalové kroky začaly již v roce 2003, kdy se do Florbalové Unie poprvé zapsal přes klub FbC Lázně Darkov. Přes ostravské FBC a SSK Future se postupně dostal až do Bohemians, kde odehrál dohromady jedenáct sezon. Nyní se ale s florbalem loučí a pražští klokani tak přicházejí o stabilního obránce a nejstaršího hráče A-týmu. Klub o jeho konci informoval na svých webových stránkách.

Hubálek pokračuje ve Vítkovicích

Ostravští rytíři si pro další sezonu pojistili základní stavební kámen své obrany. Jejich stabilní opora v podobě Jakuba Hubálka podepsala novou smlouvu na jeden rok a ve Vítkovicích tak bude působit i v superligové sezoně 2024/25.

V dresu ostravských rytířů se Jakub Hubálek pohybuje již od roku 2001 a za dobu svého působení zde v nejvyšší mužské soutěži nasbíral 325 kanadských bodů za 166 branek a 159 asistencí. 

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se