Junioři na MS: Čeká je derby se Slováky či repríza poslední medailové bitvy

Čeští junioři nastupují k utkání. V detailu kapitán Michael Wertheim (4) | foto: Lubomír Skála/Český florbal

Národní tým de devatenácti let už ví, která trojice mu bude stát v cestě za návratem na medailovou mapu. Los základních skupin mistrovství světa juniorů proběhl v sobotu ve švýcarském Curychu, který přivítá talentované florbalisty už na přelomu dubna a května.


Juniorský šampionát bude hostit země úřadujících vicemistrů. Úvodní duely se v Cuyrchu, hlavním městě stejnojmenného kantonu, odehrají v halách Saalsporthalle na jihu města a Hardau, kde svá domácí klání hostí Grasshoppers působící v nejvyšší švýcarské lize. Finálový víkend pak přivítá Swiss Life Arena, ve které se hrál světový šampionát v roce 2022.

Reprezentanty, kteří o uplynulém víkendu absolvovali turnaj Euro Floorball Tour, bude čekat v základní skupině duel s Finy, s nimiž se potkali na posledních dvou šampionátech v posledním utkání. V roce 2021 to bylo nakonec zlaté brněnské finále, o dva roky později v dánském Frederikshavnu byl v bronzovém klání úspěšnější tým Suomi.

I proto budou chtít čeští florbalisté uspět a vrátit se zpátky na medailová pořadí. Na cestě ale budou muset zdolat také Dánsko, s nímž se naposledy česká juniorka potkala v roce 2019 na šampionátu v Halifaxu, a také Slováky. Jak se Skandinávci, tak s našimi východními sousedy mají Češi zatím stoprocentní bilanci.

Ve skupině B budou bojovat s Lotyši a Němci také zástupci velké čtyřky – domácí Švýcaři se Švédy. Fanoušci a fanynky tak uvidí reprízu posledního juniorského finále, které ovládl tým Tre Kronor. V případě přímého postupu do semifinále, ke kterému potřebují být Češi nejhůře druzí, na ně bude čekat některý z dvojice nejúspěšnějších celků ve skupině B.

Přesný rozpis zápasů bude dotvořen na konci října. K dispozici jsou ale vstupenky, které si můžete výhodně zakoupit již nyní.

Los základních skupin MS juniorů 2025

Skupina A: Česko, Dánsko, Finsko, Slovensko.
Skupina B: Lotyšsko, Norsko, Švédsko, Švýcarsko. 
Skupina C: Kanada, Singapur, Německo, EUR2.
Skupina D: Austrálie, Estonsko, Španělsko, EUR1.

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.