Český florbal otevírá přihlášky ke studiu trenérské odbornosti A

Trenérská tabulka. Ilustrační foto | foto: Michal Struž/Český florbal

Český florbal rozšiřuje možnosti trenérského vzdělávání. Od pondělí mohou trenéři a trenérky podávat přihlášky ke studiu odbornosti A (High Performance Coach), která bude od nové sezóny představovat nejvyšší možný stupeň trenérské kvalifikace.


"Trenéři a trenérky jsou klíčovými pilíři každé sportovní organizace. Nejenže formují talentovanou mládež, ale také připravují hráče a hráčky pro vrcholové soutěže na domácí i mezinárodní úrovni. Projekt zavedení vyšší úrovně specializace a odbornosti jsme dlouho a pečlivě připravovali. Mohu říci, že se jedná o skok do další dimenze vzdělávání. Výrazně vzroste počet zapojených odborníků z různých oborů. Frekventanty čeká mnoho workshopů, práce v učebnách a maximální důraz na rozvoj měkkých dovedností, zatímco ubude frontálních přednášek," uvádí hlavní metodik Jan Třískala.

Dosud byla nejvyšším stupněm trenérského vzdělání odbornost B, která zahrnuje 200 hodin studia za rok. Studium odbornosti A bude dvouleté a bude vyžadovat 600 hodin studia.

Zavedení odbornosti A ovlivní během tří až pěti let požadavky na trenérskou kvalifikaci v elitních a dalších soutěžích. "Tento stupeň je nadstavbou pro stávající držitele odbornosti B a umožňuje další rozvoj a prohloubení trenérského vzdělání," dodává Třískala.

Studium odbornosti A probíhá ve spolupráci s dalšími čtyřmi sportovními svazy. Vedle florbalu se na projektu podílejí basketbalový, volejbalový, hokejbalový a squashový svaz. Přihlášky budou uzavřeny 30. června 2024 a samotné studium začne v prvním týdnu v říjnu.

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se