Průběh 1. ligy juniorek: Trápí se Vítkovice, jeden tým stále neporažen

Souboj v rámci 1. ligy juniorek mezi domácím Chodovem a Židenicemi | foto: K1 Florbal Židenice GU19

Stejně jako ostatní celostátní soutěže běží na plné obrátky také 1. liga juniorek. Oproti minulé sezoně klesl počet jejích účastnic ze třinácti na jedenáct. Na vrcholu tabulky nalezneme zatím suverénní obhájkyně titulu z pražského Chodova. V závěsu za nimi jsou další dva celky z hlavního města. Naopak daleko za očekáváním zůstávají Vítkovice. Jak se daří dalším týmům?


O zkompletování zlatého hattricku, tedy tří po sobě jdoucích titulů v nejvyšší lize hráček do devatenácti let, usiluje Chodov. Do probíhajícího ročníku vstoupily Pražanky stejně jako do toho předešlého, kde dokonce za celou základní část včetně play-off nenašly ani jednou přemožitelky. Na podobnou senzaci mají našlápnuto i nyní, šest duelů zatím proměnily v osmnáct bodů. O druhé, potažmo třetí místo se dělí Bohemians a Střešovice, kterým v kolonce získaných bodů svítí shodně číslo dvanáct. Hned za zmiňovanou trojicí družstev z hlavního města pak nalezneme brněnské Buldočky. Pátou pozici si nárokuje ostravské FBC, šestou pro změnu to liberecké. 

Sedmý flek patří ambiciózní Olomouci, která se pokusí opět po dvou letech proklouznout až do boje o medaile. Šesti body disponují stejně jako FBS hráčky Židenic, jež však mají oproti Hanačkám jedno utkání k dobru. Deváté jsou florbalistky IBK Hradec Králové, elitní desítku uzavírají trápící se Vítkovice. Rytířky v aktuálním ročníku nastoupily do čtyřech střetnutí, ze nichž si odnesly pouhé dva bodíky, když po nájezdech přetlačily právě Hradec. Na posledním jedenáctém místě se krčí Sparta Praha. V základní části čeká na každý tým rovná dvacítka klání. Hraje se o postavení do následného play-off, kterého se zúčastní všechny celky. Do čtvrtfinále jich postoupí pět nejlepších, na zbylou šestici čekají osmifinálové boje. 

Hráčským statistikám stejně jako tabulce vévodí především hráčky z Jižního Města. Nejvíce gólů i asistencí (13+7) nasbírala Lucie Švajcrová. Hned za ní se nachází její spoluhráčka Klára Jiříková s puntíky patnácti (9+6). Nejvyšším počtem přesilovkových tref se může pochlubit sparťanka Eliška Pavlíčková. Nejvytěžovanější maskovanou dívkou se stala s 300 odchytanými minutami Nela Hájková ze Židenic. Čisté konto se zatím podařilo udržet rovnou čtyřem gólmankám. Byla to Veronika Suchanová a Eliška Držíková z Chodova, Barbora Čechová z Tatranu i ostravská Karolína Žižková, která má ze všech ligových strážkyň brankoviště nejvyšší úspěšnost zásahů (93 %). 

Loading

Search

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.